torstai 22. toukokuuta 2014

Veden äärellä

Veden äärellä kun saan onnekseni asua, käyn usein venerannassa istuskelemassa ja kuvailemassa kaikenlaista, mitä milloinkin kohdalle sattuu. Mm. vesilintuja alkaa olla jo jonkin verran rantavesissä. Yhtä lintupariskuntaa kuvasin pari päivää sitten, mutta en tunnistanut lajia. Googlettamalla päädyin sitten nimeämään linnut haapanapariskunnaksi, joka näytti tältä! 
Herra Haapana

Rouva Haapana

Uimassakin kävin jo uudestaan eilen ja nappasin samalla kuvia ihanaakin ihanammasta uimarannastamme, johon matkaa on meiltä vain n. 300 m.
Ei mitään varsinaista tungosta.

Ei ranta kuitenkaan ihan autiokaan ollut, sillä joitakin lapsia kävi välillä vedessä puljaamassa. Muita aikuisia kuin minä ja Papa (joka pyöräili suoraan töistä uimarantaan) ei järvessä vieläkään ollut.

Silkkiuikkupariskunta on uiskennellut jo muutamana päivänä rantavesissä, mutta hyvälle kuvausetäisyydelle se ei suostu millään tulemaan.
Herra ja Rouva Silkkiuikku


Pienen videopätkän sain pariskunnasta napattua ja nauratti kyllä tuo niiden pään pudistelu :)


Ihan pelkästään veden äärellä en maltttanut kameroineni olla. Uusia kukkijoita on pakko taas esitellä. Rantatiellä olivat tuomet puhjenneet kukkaan.
Tuomien tuoksu on juuri nyt aivan huumaava .

Rantatie
Rantatielle ja venerantaan on meiltä matkaa vain vajaa 100 m.

Pihalla oli auennut lisää tulppaaneja. Näitä ihanaisia voisin tuijotella tuntikausia...
Ihastuttava Angelique-tulppaani
Parhaiten puutarhassa kasvaa tällä hetkellä vuohenputki, mutta sieltä vain seasta on noussut tämäkin kaunokainen silmäniloksi.
Herkän kaunis varjohiippa
Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa!

12 kommenttia:

 1. Aikamoista luksusta asua noin lähellä vettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä ne meikäkäisen luksukset sitten ovatkin! :)

   Poista
 2. Onpa hienoa, kun ranta on noin lähellä. Varmaan tulee usein rantatietä käveltyä, ainakin kesäaikana.
  Silkiuikut ovat niin kauniita, toivotaan että tulevat vielä lähemmäksi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja ihania kuvia! Itse en vielä pääse nauttimaan vedessä loiskimisesta, kun leikkauksesta vasta kolmisen vkoa tulee ensi vkolla. Pitää olla kuulemma ainakin kuukausi ennenkuin voi mennä uimaan. Mutta kyllä sitä vielä tänäkesänä kerkiää joten .... lämpimiä ilmoja toivotaan siihen aikaan, kun pääsen pärskimään oikein kunnolla sinne järveen! :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti lämpimiä ilmoja ja vesiä riittää vielä sinullekin! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihania kuvia! Kaunis on reitti rantaan ja lyhyt, ja hieno hiekkaranta odottaa: Nyt tosin vedet taas kylmenevät..Joten talvurkin heitto minulla siirtyy seuraavaan lämpöjaksoon. Sillkiuikkuja minäkin näin kauempaa, ja tietenkin sitä toivoo saada niistä lähikuvia, kauniita lintuja ovat.

  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimataukoa pidän nyt minäkin!

   Leppoisaa kuluvaa viikkoa sinullekin!

   Poista