keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Urpo turkki päällä?

Vanha sananlasku sanoo, että 

Kun on Urpo (25.5.) turkki päällä,
silloin on kesä paita päällä. 

Saa nähdä, kuinka äijän käy! Vaikka viime päivinä onkin ollut kylmää, eivät kasvit sentään kokonaan ole lakanneet kasvamasta. Isotöyhtöangervo on valmiina esittelemään juuri aukeamassa olevia lehtiään.

Sireenin lehdetkin alkavat avautua pikkuhiljaa. Valkoisen sireenin kukinta alkukesästä on niin kaunis, että odotan sitä jo malttamattomana!

Raekuuro yllätti täälläkin muutama päivä sitten ja pihamaa näytti vähän aikaa tältä. Nyt kuitenkin kaivattaisiin jo kasveille vettä eikä mitään raekuuroja!

Tämän näköisiä pilviä kuljeskeli koko päivän pitkin taivasta, mutta tuohon yhteen raekuuroon se sade sitten kuitenkin jäi.

Pajunkissat söpöilevät edelleen. Nämä ihastuttivat minua hurmaavalla kellanvihreällä värillään venerannassa.

Kevätpikkusydän on avaamaisillaan kukkansa millä hetkellä hyvänsä. Niin minä olen sanonut jo monena päivänä...

Narsissit ovat tällä hetkellä puutarhan erottuvimmat yksilöt jo ihan värinsäkin puolesta. Tulppaaneissakin on kyllä nuppuja, mutta yksikään ei ole vielä auennut.

Ei yhtä eikä kahta eikä kolmea vaan kokonaista neljä oravanpoikasta oli tässä koivussa yhtä aikaa! Kolme niistä oli oksien hangoissa lepäilemässä ja yksi, joka ei mahtunut samaan kuvaan, vielä alhaalla puun juurella!

Ikävä kyllä en päässyt niin lähelle, että olisin saanut ne paremmin kuvaan, mutta tämä yksi rohkea tuli myöhemmin tuijottamaan minua oikein silmästä silmään.

Aiemmin olin nähnyt kaksi poikasta yhtä aikaa ja kummastellut, miten ihmeessä ne ehtivät niin äkkiä paikasta toiseen, kun tuntui, että ne ovat koko ajan kaikkialla! Sillähän se sitten selittyi, että niitä olikin neljä! :)

18 kommenttia:

 1. Minä kans just lähdössä katsastamaan onko Lillassa mitään kasvua tapahtunut...tuskin paljoakaan.
  Hauskoja nuo pikkukurret :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidasta on kasvu tällä hetkellä, mutta viikonlopuksihan on jo luvassa lämpimämpää ja sateitakin, joten on lupa ainakin toivoa pientä kasvupyrähdystä piakkoin! :)

   Poista
 2. Ihanat nuo kurret meidänkin pihapiirissä juoksentelee kolmisen kappaletta.Täällä on kokopäivän paistanut aurinko,kylmä tuuli vain puhaltaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruiset kurret ovat tosiaan varsin kivoja seurattavia! Toivottavasti pian tuulet tyyntyvät, että tarkenemme olla ulkosallakin! :)

   Poista
 3. Oi, kuinka söpöset kurrenpoikaset, vikkeliä ovat :)
  Vähän on niin kuin kasvu olisi pysähtynyt näinä viileinä päivinä vai onko sitä vaan niin malttamaton:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurrenpoikaset ovat vieneet sydämeni! :)
   Taitaa olla tuon kasvun suhteen sekä että! :)

   Poista
 4. Miten söpöjä ja pienia kurrenpoikia ;) Pikkuhiljaa kylmästä huolimatta kevät etenee, saatasiin sitä vettä ensin ja lämmintä päälle, alkaisi taas kasvu ja kukinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi olevan näillä näkymin viikonlopuksi juuri oikeanlaista säätä tarjolla, joten pidetään peukkuja, että sääennuste pitää paikkansa! :)

   Poista
 5. Sitkeitä ovat kasvit, vaikka sää onkin heitellyt puolelta toiselle. Noita oravia on kiva seurailla kesän mittaan. Minä tosin sain muutamia ylimääräisiä sydämenlyönteja meidän pihassa viihtyneen kurren takial Se kun tottui puuhiimme siinä määrin, että terassilla istuskellessani huomasin sen yllätäen istuvan vieressäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kaksin aina kaunihimpi!" tuumi kai orava, kun viereesi istahti, hih! :)

   Poista
 6. Sultahan mää saan neuvoa; Jos kärhöissä ei ole vielä mitään elonmerkkejä niin onko reissu kukkakauppaan tiedossa? Toivottavasti olen vaan hätähousu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ainakaan ole vielä mitään elonmerkkejä kärhöissä, mutta vanhojen merkkien mukaan ei ole vielä aikakaan! Sinä olet kärhöinesi vähän etelämpänä, mutta odottelisin silti vielä jonkun aikaa ihan rauhassa! :)

   Poista
 7. ♥ kovasti täälläkin odotellaan "kevättä" ...:)

  VastaaPoista
 8. Kyllä vanha kansa tietää...
  Tai ainakin toivon niin! ;o)

  VastaaPoista
 9. Puu täynnä oravanhäntiä - cuteness overload! :)
  Minulla aina kiipeää hymy korviin kun katselen noita eläimiä :)

  Odottelen jo kovasti, että tulisi kesän lämpö. On ihana istuskella pihamaalla ja kuunnella lintujen laulua ja katsella kuinka kanat mennä sipsuttelevat pihalla, ankat taapertavat ja loiskivat piha-altaassa, koirat ottavat aurinkoa.. ihanaa aikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "cuteness overload" :D
   Kesää täälläkin kovasti odotellaan! :)

   Poista