maanantai 22. elokuuta 2011

Kreikka, Kreeta, Agii Apostoli, 2011 osa 2

22.8.2011


Heräsin jo kuuden maissa, kun ilmastointi jäi taas liian kylmälle enkä jaksanut nousta muuttamaan asetuksia. Nukuin vielä jonkinlaista koiranunta ja kuulin, kun Mama kolisteli ketittiössä aamukahvia. Keittiöstä ei oikeastaan voi varsinaisesti puhua, koska asuntomme on vain yksi huone ja vessa/kylppäri erikseen.
Mama odotteli, että virkoaisin hakemaan tuoretta leipää kaupasta. Vääntäydyin lähimpään kauppaan ja muistin nyt ostaa tiskirätinkin. Leiväksi otin tuorettta oliivi/juustoleipää tai  oikeammin ne olivat semmoisia jättestoria sämpylöitä. Lisäksi otin paketin salamimakkaraa.

Maittavan aamiaisen jälkeen marssittiin viereiseen autovuokraamoon ja varattiin huomiseksi Fiat Punto 1.3 litran moottorilla. Pienemmällä ei oikein pysy liikenteen mukana, siitä on aikaisempaa kokemusta. Hintaa tuli 53€, josta piti heti maksaa 20€ takuumaksua. Autonvuokraajaa huvitti, kun huoneemme numero on sama kuin vuokran hinta ja hän sanoikin, että näin oli tarkoitus käydä.
Likka antoi myös kartan ja reittivihjeitä huomiseksi. Tarkoitus on Elafonissoksen lisäksi nähdä myös kuuluisa luola, hirmuisen vanha oliivipuu ja hienoja pikkukyliä.


Päiväohjelman oli tarkoitus jatkua bussikyydillä Haniaan, mutta jo muutaman minuutin odotuksella saapunut bussi oli niin täynnä, ettei kuski edes pysähtynyt. Bussit kulkevat noin puolen tunnin välein, joten otettiin lennosta taksi. Kuski arvuutteli ensin hinnaksi 9€, mutta muuttikin sen kahdeksaan, joka on virallinen taksa. Bussikin tavoitettiin Hanian keskustassa:)
Kuski ei ilmeisesti olisi saanut ottaa ketään lennosta, sillä hän ei vienytkään meitä agoraan eli kauppahalliin, vaan taksiasemalle. Käry kävi ilmeisesti lälläripuhelimessa ja kuski selvitteli asiaa myös kahdessa kännykässä ja jatkuvasti toistuivat sanat "Platanias", "taxi" ja "kentro" eli keskusta. Agora löydettiin kyselemällä ja kovaäänisesti keskustelemalla eli ts. joku ystävällinen rouva erotti puheestamme sana "agora" ja näytti viimeisessä risteyksessä, että tuolla se on:)

 
Kauppahalli oli entisellä paikallaan eli  vaikka siellä on käyty jo ennenkin, niin eipä tutulta enää parin vuosikymmenen jälkeen näyttänyt.
Ensin tehtiin yleiskatselmus ja sitten alkoi ankara shoppailu. 

 
Mukaan tarttui 3 pienempää ja yksi iso pesusieni 19,80€, kaksi pulloa rakia 5€, kaksi oliivisaippuaa 2€, juustokorppuja, oliivijalkavoide, kaksi pussia mausteita, kolme purkkia hunajaa, kaksi pakettia lukumia ja purkillinen paikallista misitra-juustoa ...

Nämä mirrit viihtyivät jostain syystä erittäin hyvin kauppahallin kalaosastolla

Maustekaupan miehellä oli vähän huono päivä. Hän alkoi kettuilla minun Singha-paidastani! Kysyin, että onko hän maistanut sitä olutta? Hän vastasi, että on eikä pitänyt siitä. No, meillä kaikilla on joskus huonot päivämme:)
Agorassa nautittin vielä lounaaksi nakkipiiraat tuoreen appelsiinimehun kanssa 7,80€. Ihan mielenkiintoinen makuelämys!


Kauppahallista hikoiltiin itsemme Venetsialaiseen satamaan, jossa ensin istuskeltiin ja valokuvailtiin. Väkeä oli yllättävän paljon ja oli melkoisen kuuma.


Lopuksi kierrettiin vielä hienon sataman Hasanin moskeijan ympäri ja istuuduttiin kaikessa rauhassa päiväkaljalle yhteen sataman lukuisista baareista. Siellä kypsyi ajatus siitä, että mennäänpä pirssillä takaisinkin mökille.
Taaperrettiin ylämäkeen samalle taksiasemalle, mihin meidät jätettiinkin ja otettiin kyyti hotellille, 8€.
Edes kasseja ei purettu, vaan heti mentiin altaalle uimaan ja kirjoittelemaan tätä kertomusta. Kohta pöytäämme tuli Mike, ilmeisesti hotellin osakas ja alkoi esitellä "Kreikkalaista iltaa" ylihuomenna. Hinta 15€/lärvi ja ruoka kuuluu hintaan. Ihan mukavalta vaikuttaa. Mike kysyi meiltä, että tiedättekö, mitä on Zero Cola? Vastasimme, että tottakai! Hän sanoi, että tarjoaa meille yhdet ja huusi saman tien tarjoilijalle, että tänne Zero Colaa. Poika toi meille kirkasta viinaa eli siis rakia Zero Cola-limsapullossa :)


 Päälle otettiin vielä Alfa-oluet. Molemmat hyvää paikallista tavaraa.


Papa
P.S. Kohta lähdetään kylälle syömään ja huomenna mennään sitten sinne  Elafonissiin, jee.  Kirjoitellaan lisää, kun ehditään...:)


Mama


Allastouhujen jälkeen aloitettiin valmistautuminen iltaruokailuun. Käytiin suihkussa, josta valuva vesinoro on hiukan vaatimaton, mutta saa siinä peseydyttyä. Yhteiseksi hyväksi ruuvailin suihkun kahvan kuntoon aina reissuilla mukana olevalla Leathermanilla. Kävin vielä kaupasta puuttuvat postimerkit. Eilen piti ottaa kymmenen, mutta kreikan kielitaito vähän floppasi kiireessä ja pyysinkin vain kaksi ja virhe huomattiin vasta mökillä. Kylläpäs meitä nyt naurattaa:)
Ruokapaikaksi valittiin jo etukäteen Flamingo-ravintola, joka sijaitsee eilisen uimarannan vieressä. Käveltiin sinne samaa reittiä kuin eilen, mutta päätettiin palata toista tietä.
Meidät toivotettiin iloisesti sisään ja kun tarjoilija kuuli, että olemme Suomesta, hän suorastaan riemastui, sillä hän oli ollut Turussa vain kymmenen päivää aikaisemmin! Piti kuulemma paikasta kovasti.
Mama valitsi  listalta" Suzukakian" ja Papa "Bekri Mezen". 


maman Suzukakia
Papan Bekri Meze
Molemmat oli merkitty jonkin verran hoteiksi. Alkupalaksi otettiin yksinkertaisesti valkosipulileipää ja ruokajuomaksi olutta ja vettä.
Hyvät olivat molemmat annokset. Jälkiruoaksi saatiin vielä jotain torttua ja pienet ouzot jäillä.
Hotellille tultiin sitä toista tietä ja se olikin yllättäen varsinainen ravintolakatu. Loppuviikon ruokapaikat löytynevät sieltä. Kaupasta otettiin vielä pari banaania huomista reissua varten. Papa painuu nyt nukkumaan, mutta Mama kirjoittelee vielä postikortteja.Papa  

9 kommenttia:

 1. Terveisiä suomesta! Hauska lukea näitä matkapäivityksiä näin (ainakin lähes) reaaliajassa!

  P.S. Ikävöin sitä valkosipu(li)leipää varsin kovin!

  VastaaPoista
 2. Niin, siis sitä Mallorcan sellaista ikävöit. Tänään oli varsin pitkä, mutta antoisa autoilupäivä. Siitä on tarinaa huomenissa...

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa lukea, sillä 10 päivää ja sitten agii apostoliin. Tosin noin lämmintä keli ei ole kuin teidän matkalla, mutta lomalle mennään.

  VastaaPoista
 4. Hei Lii! Muistakaa sitten käydä Hanian kauppahallissa. Minusta se on ihan "must"! En tosin tiedä, oletteko kenties käyneet Hanian suunnalla ennenkin. Suosittelen myös lämpimästi Elafonissia; on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Uskonpa, ettei teillekään Apostolissa kylmä tule, sillä näyttää niilläkin nurkilla vielä olevan 26-28 astetta :)Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 5. Hanian kauppahllin muuttuminen käydään tarkistamassa, sillä 1998 kävimme Haniassa edellisen kerran. Ehkä Samarian rotko tai sitten vaan lomaillaan ja nautitaan Venetsialaisesta satamasta ja hiekkarannasta.

  VastaaPoista
 6. Hei Lii!
  Minulla se Samarian rotko jäi ikuiseksi haaveeksi, kun ei tullut aikanaan käytyä ja nyt ei enää huonojalkaisena pysty :/ Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Loma Agii Apostolissa/Hania oli niin onnistunut. Säät suosi, Välimeren vesi oli lämmin, ruoka ja juoma niin kreetalaista, hyvää seuraa... Taas piti todeta, että Kreeta ei petä! Ei vaikka oli yleislakko kahtena päivänä; vähän vähemmän takseja ai niin ja jäteautot eivät kiertäneet, mutta so what!

  VastaaPoista
 8. Mukava kuulla, että lomanne oli onnistunut! Olen samaa mieltä Kreetasta eli että on aika vaikeaa viettää siellä epäonnistunut loma. On siinä Kreeta-paketissa vaan jotenkin palikat niin kohdallaan...Kun on myös asenne kohdallaan niin kuin sinullakin tuntuu olevan, niin yleislakot ym. eivät hetkauta suuntaan eikä toiseen!

  VastaaPoista
 9. Olipa ihana lukea matkakuvausta ja katsoa kuvia. Menemme lasten kanssa Agii Apostioliin juhannusviikolla. Kyseessä ensimmäinen matka Kreetalle.

  VastaaPoista