maanantai 14. marraskuuta 2011

Ekologista käsityötä joululahjaksi!

Niin siinä sitten kävi eli olen ihan koukussa VHS-nauhaan. Tämä "villitys" tuntuu olevan jo monen muun käsityöihmisen kohdalla taakse jäänyttä elämää, mutta minä sitä heräsin tähän VHS-elämään vasta nyt! No, parempi myöhään... Muutama pölyttynyt nauha on jo päivitetty uusiokäyttöön ja uutta on tekeillä koko ajan. Seuraavassa näytteitä siitä, mitä olen saanut parin viime viikon aikana valmiiksi.

Ensimmäisenä virkkasin tämän klapikorin jostakin James Bond-elokuvasta. Tämä aloittaa siis Bond-sarjan. Yllättävän kestävä tuntuu kori olevan. Ihan kunnon satsi on nimittäin tässäkin klapeja tuotuna takan ääreen.Bond-sarjaan kuuluu myös tämä säilytyskori...


...ja tämä videonauhasta ja jostakin vähän kimaltavasta langasta virkattu laukku, josta puuttuu vielä läpänsuljentanappiviritys.


Seuraavassa Die Hard-sarjaa, johon kuuluvat nämä joko pelkästä videonauhasta tai langasta ja videonauhasta virkatut erikokoiset säilytyskorit.


Tähän etummaiseen koriin pujottelin yläreunaan punaista satiininauhaa sillä ajatuksella, että näitä koreja voisi käyttää myös lahjakääreenä joululahjapaperin sijasta laittamalla itse lahjan tarpeeksi suureen koriin ja sulkemalla sitten korin suun joko satiininauhalla tai lahjanarulla umpipussukaksi. Ihan jouluisen näköinen tämäkin kori punaisine nauhoineen ja säihkeineen, vaikka onkin väriltään musta!


Osaan koreista olen tehnyt aaltomaisen reunan.


Myös tämä matto on vielä Die Hard-sarjaa. Tässä käytin videonauhan lisäksi moniväristä musta-harmaata Frida-lankaa, josta mattoon tuli aika kiva rengaskuvio. Tämä matto on sen klapikorin alusmattona takan edessä.Nämä seuraavat ovatkin sitten jo matkailuohjelmasarjaa, jossa oli useita eri kohteita ja tämä vessassa vaikuttava videonauhasta ja mustasta, punaisesta ja valkoisesta Kelo-langasta virkattu matto on nimeltään Egypti.


Tässä on päällekkäin kaksi saippua-alustaa, jotka toimivat kyllä itsenäisinäkin alustoina erittäin hyvin. Valitan kuvan heikkoa laatua. Päällimmäinen on korkeampi malli. Pohja on molemmissa saman kokoinen. Päällimmäinen kori on Garda-järvi......ja tässä ilman päälliskoria oleva alempi on Santorini.


Joko nyt uskotte, että olen todella koukussa? Siitäkin huolimatta, että itse videonauhan virkkaaminen on kaikkea muuta kuin helppoa, koska nauha ei juokse lainkaan ja sormet kipeytyvät virkkaamisesta aika nopeasti. Materiaalin ekologisuus on kuitenkin iso pointti ja kierrätys on aina hyvä asia, joten intoa on vielä riittänyt. Näitä tekeleitä kyllä alkaa olla jo enemmän kuin omiksi tarpeiksi, joten jos jotakuta kiinnostaa, niin teen näitä kyllä tilauksestakin. Joululahjojen hankinta alkaa olla ajankohtaista, joten tässä sinulla on tilaisuus tehdä oma ekotekosi ja tuoda läheisillesi ja ystävillesi ekoilun hengessä todellinen Hyvän Mielen Joulu!

(Näiden tuotteiden hinnat vaihtelevat 4 € ja 50 € välillä. Laita kommenttia tulemaan, jos kiinnostaa...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti