maanantai 19. toukokuuta 2014

Talviturkki on heitetty!

Lämpömittari näytti + 27 astetta varjossa. Puutarha-askareissa tuli niin kuuma, että vaihdoin uimapuvun päälleni ja läksin välillä uimarantaan ihan vain veden lämpötilaa varovaisesti varpailla kokeilemaan. Ei se varpaissa niin hirveän kylmältä tuntunut, joten nakkasin mekon päältäni penkille ja päätin kahlata vähän syvemmälle. Ei tuntunut kovin pahalta vielä polvienkaan korkeudella, joten sinnehän se mamma kohta yllätykseksi itselleenkin järveen molskahti ihan umpsukkeliin ja hetkisen siinä näytösmalliin naama peruslukemilla uiskenteli muka ihan lämpimässä vedessä muuta uimarantaväkeä hämätäkseen. Ei mennyt hämäys läpi, sillä ei sinne ketään muita tullut! Tosin yksi pikkutyttö huusi äidilleen: "Kato äiti! Joku meni tuonne uimaan!" Ei ollut vesi lämmintä, mutta ei toisaalta  ihan niin kylmääkään kuin olin kuvitellut! Veikkaisin, että paremminkin + 15 kuin + 10. Laitoin tyttärelle selfien itsestäni seisomassa järvessä ja kysäisin, että: "Jokos siellä on talviturkki heitetty?" Tytär vastasi: "No ei!" ja heti perään tuli toinen viesti:" Apua! Hullu!" 

Nyt on tältä päivältä asianmukaisesti kaikki pihan kukkivat kasvit kuvattu ja ne, joita en ole esitellyt aiemmin, ovat nyt tässä tai tulevat sitten seuraavissa postauksissa.
Melkein kaikki tulppaanit ovat auenneet parin päivän sisällä!

Keltakoiranhammas yrittää kaivautua näkyviin unikkoinvaasion alta!

Siinä oli se floraosasto ja tässä tulee se fauna, joka tuntuu kylläkin rajoittuvan pelkästään oravakuviin. Siitä tulikin mieleeni, että siilejä on liikkunut pihalla jo huhtikuun lopulta lähtien, mutta koskaan en ole osunut paikalle kameran kanssa. Paitsi pari päivää sitten! Lopultakin sain oikein hyviä kuvia siilistä, kun se kierteli ympäri pihaa! Esittelisin ne teille tässä kovinkin mielelläni, mutta joku hömelö oli unohtanut laittaa muistikortin kameraan! Arvatkaa, harmittiko? Vielä minä teille niitä siilikuvia näytän!

Tässäpä nämä aina yhtä veikeät oravanpoikaset taas kerran!
Toivotaan, että ukkoset pysyvät kaukana ja uintikelit hyvinä! Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hui, että ihan uimassa! Jäisi kyllä minulta menemättä, vaikka vettä olisikin lähettyvllä, onneksi ei ole :))
  Tänään toki oli vaatekertaa kevennettävä, niin lämmin oli.

  Kauniita erivärisiä tulppaanneja ja ihanat kurrekuvat!
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimaan menen luultavasti tänäänkin, kun nyt alkuun pääsin!:)

   Poista
 2. Tänään aukesi muutama tulppaani, loput vielä ihan nuppuisina ja pieninä - kai ne nekin joku päivä!
  Mahtaa olla mukava seurata noita pikkukurreja :D

  (mä muuten en omista enää varmaan edes uimapukua...sisämaamökkeilijä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en varmaan voisi elää, jos en pääsisi välillä veteen puljaamaan! Vesi on minun elementtini! :)

   Poista
 3. Olisi jäänyt minulla pulahtamatta, vaikka vettä olisikin ollut lähellä! Eilen oli tosin niin kuuma, että pihapuuhastelun jälkeen oli sitä vettä haettava sisältä suihkun muodossa. Ihanaa kun on kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tähän ihanaan kesään ei tule takapakkia, niin kuin monena vuonna on käynyt! Nyt ainakin vielä tarkenee ja taidanpa käydä tänäänkin uimassa! :)

   Poista
 4. Kyllä teki mieeleni minunkin uimaan eilen ja toissapäivänä.. kauniisti kukkivat tulppaanit ja muut kukat sinulla. onneksi viileni , saadaan nauttia hieman kauemmin kukkien loistosta!

  Kurrepoikia minäkin tänään kuvailin, niitä on nyt paljon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on kuulemma nyt jopa +17-asteista ja lämpenee koko ajan. Uimakausi alkoikin meikäläisellä tänä vuonna harvinaisen aikaisin! :)

   Poista