keskiviikko 17. elokuuta 2011

Vieläkin on kesää jäljellä


Jackmanii-kärhö on tämänhetkinen lempilapseni, koska se kukkii tänä kesänä  tosi runsaasti. Violetti on muutenkin lempivärini, joten tästä kärhöstä en malta olla taas laittamatta kuvaa, kun se on niiiiiiiiin ihana!Europeana-ruusu kukkii myös ihan pakkasiin asti. Harmi vain, että kaikki taimet eivät talvesta selviä, vaan keväällä on aina ostettava uusia taimia. paleltuneiden tilalle. Etualalla kukintaansa lopetteleva komeasinikuunlilja.Valkea kuulas tuottaa tänä vuonna vähemmän satoa kuin vuosiin, mutta eiköhän noista omiksi tarpeiksi riitä. Päästäänpä vähän helpommalla tänä vuonna, kun muutamana viime vuotena sato on ollut niin runsas, että vuoden 2009 omenasosevuosikertaakin on vielä jäljellä.


Keijunmekon kukka on tosi kaunis. Tämä yksilö kasvaa Jackmanii-kärhöportin toisella puolella yhdessä Pohjantähti-köynnösruusun kera, mutta kasvaa huomattavasti hitaammin kuin kärhö. Köynnösruusukin on maassa vasta ensimmäistä vuottaan eikä kukkinut vielä tänä kesänä.


Maanpeittoruusu Fairy sen sijaan levittäytyy vuosi vuodelta isommalle alalle ja saa sen toki mieluusti tehdäkin. Vaaleanpunaisia kukkia on parhaana kukinta-aikana tosi paljon.
 Mustaviinimarjat on jo mehuksi keitelty yhdessä Kynsilaukkaajien
Vertin kanssa. Marjoja kahdesta pensaasta ei paljon tule, koska lehdistössä majailee inhottava äkämäpunkki, joka osaltaan heikentää satoa. Ensi keväänä yritän tosissani päästä niistä eroon.Tässä kärhöistä vaihteeksi Miss Bateman, joka kasvaa yhdessä Jackmaniin kanssa, mutta suostuu tekemään vain muutaman kukan koko kesänä.

Kesää on siis todellakin vielä jäljellä, mutta me Papan kanssa varmistamme kesän jatkumisen ensi viikolla Kreetalla. Lähtö on lauantaina ja matkakuume alkaa nousta pikkuhiljaa...Yritämme Papan kanssa kirjoitella sieltä blogia päivittäin livenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti