sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kreikka, Kreeta, Agii Apostoli, 2011 osa 1

20.-21.8.2011

Kreetalta edellisiä lomalaisia tuova kone kone laskeutui Rissalaan noin kymmenen minuuttia myöhässä, koska se oli kuulemma päässyt lähtemään myöhässä Haniasta, mutta myöhästyminen alkoi kertaantua muutamien pikkuasioiden johdosta eli Hanian koneen perässä laskeutui Riian kone ja kenttähenkilökunnalla oli siis kahden koneen kuorma purettavana ja yksi lastattavana, koska Riian kone yöpyy Kuopiossa.
Koneemme lastaus kesti sen verran liian kauan, että koneen lähtöikkuna meni ohi ja jo kertaalleen viivästetty lähtö viivästyi uudestaan, vaikka meidät oli jo otettu koneeseen sisään ensimmäisen (20 min.) viivästetyn lähtöajan mukaan.
Matkaan päästiin kohti Kreetaa lähes tunnin myöhässä. Lähdimme siis noin klo 22.30 ja Hanian kentälle laskeuduimme noin klo 2.15 eli aikataulua saatiin matkalla hyvin kiinni. 

Lopulta on laskeuduttu Haniaan

Samalla lailla odoteltiin sitten myös täällä päässä, kun matkalaukkujen tulo hihnalle kesti ja kesti.

 
Lopulta mekin lähes viimeisinä saimme matkalaukut hihnalta ja ne lastattiin bussiin ja lähdettiin pilkkopimeässä yössä kohti hotelleja. Meidän hotellimme oli kolmas purkauspaikka ja hotellilla olimme vähän vailla neljä. Eipä siinä siihen aikaan yöstä muuta kuin lakanan alle ja unta kaaliin. Sen verran vielä kuitenkin jaksettiin, että otettiin maksullinen ilmastointi (7€ / vrk) ja tallelokero (10€ / vko), kun suma oli ohi ja kaikki Nontasin uudisasukkaat ohjattu huoneisiinsa.
Herätyksen laitoin kännykkään klo 9, ettei nyt tulisi vaan nukuttua ensimmäistä arvokasta lomapäivää kokonaan, mutta ylhäällä keikuin jo kuitenkin ennen kahdeksaa.
Ilmastoinnin kytkimet tuli laitettua yöllä sen verran kaakkoon, että Papaa palelsi aamyöstä ja  hän sääti pakastuksen pois päältä.

Näkymä huoneistomme patiolta

Hotellin uima-allas aikaisin aamulla

 Papa vielä nukkui jonkun aikaa, mutta heräsi sitten kolisteluuni ja lähti etsimään kauppaa, että päästäisiin aamukahville (meillä on siis huoneistohotelli, jossa saa aamiaista vain lisämaksusta).

 
Kauppa löytyikin ihan kulman takaa ja aamiaisen jälkeen lähdimme etsimään rantaa.

Kattiloissa ei löytynyt välikokoja, joten munia keitettiin ihan kunnon kaukalossa

Sekin löytyi ja siellä torkuttiin muutama tunti huonosti nukutun yön jälkeen. Vaikka varjossa siellä oltiinkin, niin lähdettiin siinä neljän maissa pois, kun arveltiin, että palanutta nahkaa tässä ei ole suinkaan tarkoitus heti ensimmäisenä päivänä hankkia. Kaupan kautta hotellille, koska lounas jäi väliin. Lisää leipää ja jotain palan painiketta, että pärjätään iltaruokailulle asti.

Nyt sitten lähdetään kylän iltaelämää tutkailemaan...eli siis syömään.


Pisteltiin tällainen mättö (Gyros-lautanen kahdelle)...

... tässä paikassa.

mama & Papa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti