maanantai 23. tammikuuta 2012

Iskias voitti Inglesin

Iskias sitten voitti Inglesin, vaan minkäpä sille voi! Inglesin kuvien sijasta esittelenkin tässä kuvia mm.ihmisen anatomiasta ja turkkilaisesta ruokakulttuurista. Ensimmäisenä esittelyssä Papan iskiasvaiva.



Otettiinkin sitten  iskiaksesta ilo irti ja heitettiin siitä huulta oikein urakalla. Ingles jouduttiin siis perumaan, mutta Papa aloitti jo uuden matkakohteen arvonnan toteamalla, että Ischiallakin pitäisi käydä joskus. Hyvä pointti, niin pitäisikin!

Ischia


Siispä uutta matkaa heti suunnittelemaan. Ensin vaan pitäisi Papan siitä iskiaksesta toipua. Viime perjantain lääkärireissulta tuli viikko lisää saikkua ja uusi käynti tohtorille on varattu ensi perjantaille. Eipä tässä kyllä meikäläisenkään voinnissa ole kehumista, kun tuo jo vuosia vaivannut trochanter bursiitti eli limapussin tulehdus lonkan ison sarvennoisen takapuolella (ja vielä molemmissa lonkissa, juutas!) on äitynyt varmaan myötätunnosta Papaa kohtaan tosi pahaksi. Tässä tämä maman vaiva havainnollistettuna.



Toisin sanoen me iskias-Papan kanssa täällä yhdessä öisin kierretään huoneistoa, kun kumpikaan ei pysty olemaan pitkään makuulla ja käveleminen taas tuntuu molempien vaivaa vähän helpottavan. Toinen marssii ympäri huoneistoa myötäpäivään ja toinen vastapäivään ja aina ohittaessa moikataan. Mitenkähän olisi onnistunut lentokoneessa? Paranemista ja mahdollista Ischian matkaa odotellessa päätettiin kuitenkin nauttia kotomaan perinneruokia eksoottisemmista herkuista ja tilattiin läheisestä italopizzeriasta iskender-kebabit! Wikipedian mukaan iskender-kebab on nimetty keksijänsä Bursassa, Turkin luoteisosassa asuneen İskender Efendin mukaan. Iskenderin sukulaisilla on edelleen ravintola Bursassa, ja tavaramerkki on edelleen heidän käytössään. Tämän johdosta annos tunnetaan Turkissa laajemmalti myös nimellä ”Bursa kebab”. Hah hah, bursathan ovat myös limapusseja. Bursa-mamalle bursa kebabia. Kylläpä meitä nyt naurattaa, vaan annahan olla, kun yö on käsillä. Hymyt hyytyvät, kun kaksi pientä elefanttia marssii näin...


Bursa kebab
"Hyvä ruoka, parempi mieli!" Niin, onhan se Turkkikin vielä meiltä käymättä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti