lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kevätloma 2011, (lanka)lauantai

23.4.


Viimeinen varsinainen lomapäivä. Sunnuntaihan olisi muutenkin vapaapäivä ja maanantai on ylimääräinen vapaapäivä. Taitaa tulla tähän asti lämpimin päivä tänä keväänä. Siispä ulos auringonpaisteeseen. Työtä näyttää olevan tarjolla yllin kyllin. Ensimmäiseksi rapsuttelin raparperin taimet näkyville lehtikasan alta, kun huomasin, että naapureilla oli jo hirmu isot alut niissä. Naapurin pihalla on ruohokin vihreämpää jne. Kohta syödään taas raparperipiirakkaa, nam.



Päivän teema oli kuitenkin haravointi ja haravointijätteen säkitys. Viisi jätesäkillistä oli täynnä, ennen kuin edes puolet oli haravoitu. Sitten loppuivatkin säkit, mutta Papa ja A toivat niitä lisää kaupunkireissultansa. Odotellessa karsin sireeneistä, omenapuista ja ruusupensaista poisjoutavia pikkuoksia. Peräkärry on jo ennestään täynnä, mutta täytynee vielä yrittää kuormaa tiivistää ennen kaatopaikalle vientiä.


Haravakin alkaa jo näyttää aika kärsineeltä, vaan niin näyttävät Maman pikku kätösetkin haravoinnin jäljiltä. Papa on edelleen pihalla säkitysterapiassa; täytynee huudella se kohta saunaan. Piti muuten heittää pihahommissa jo pitkähihainenkin omenapuun oksalle, kun lämpötila näytti + 15 astetta.


Tällainen oli kevätlomamme 2011 Suomessa. Vielä Suomiloman plussat ja miinukset tuoreen tuntemuksen pohjalta.

+ tulee halvemmaksi kuin ulkomaanmatka
+ koti tulee siivottua viihtyisämmäksi
+ ei tarvitse istua ahtaassa lentokoneessa (jopa puolta vuorokautta)

- lähes kaikki aika menee siivoamiseen ja rästitöihin
- maisemat ovat turhan tutut ja turvalliset
- rahat on loppu loman jälkeen kuitenkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti