perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kevätloma 2011, (kiiras)torstai ja (pitkä)perjantai

21.4.

Torstaikin oli autoilupäivä eli koslan nokka aamupäivällä suunnattiin kohti Jyväskylää. Taaskin vähän sataa ripotteli, joten sinänsä autossa istuminen ei paljonkaan harmittanut, kun ulkohommiin ei olisi päässyt kuitenkaan. Ennen kuin pääsimme perille, oli sää kuitenkin jo poutaantunut ja aurinkokin yritti välillä pilkistellä. Tulipa matkalla sentään luettua sanomalehden toinen puolikas, joka aamulla jäi kiireessä lukematta.Perillä sitten heti varsinaiseen asiaan, joka oli seuraava. Tyttären tietsikka tuli toimittaa vikoineen huoltoon ja tilalle oli tuotu kotoa vanha kone. Vanhaa konetta käyttökuntoon laitellessa tulikin Papalle ja tyttärelle sitten monenlaista ongelmaa, joten siinä menikin yllättäen koko iltapäivä. Oli ollut tarkoitus käydä vähän kaupungilla ostoksillakin, mutta tärkeämpää oli saada tyttärelle toimiva kone toisen koneen huollon ajaksi, joten ostokset sitten jäivät...
Uudempaa konetta lähdettiin lopulta viemään huoltoon, vaan eipä sitä liikettä sieltä löytynytkään, mistä piti. Erinäisten puhelinsoittojen jälkeen selvisi, että liike oli äskettäin muuttanut toiseen kaupunginosaan, joten sinne siis ja kiireesti. Löytyihän se lopulta, mutta oli kiirastorstain vuoksi sulkenut jo klo 16. Jep jep!  No siitäpä sitten toiseen kyläpaikkaan, jonka isäntäväki tarjoutui ystävällisesti toimittamaan koneen huoltoon sitten, kun liike on seuraavan auki :)Kylläpä isäntäväen pääsiäisherkut maistuivat, vaikka oli jo iltapäivällä yksi grillimättö nautittukin. Aika kuitenkin riensi ja kotiinkin piti vielä yöksi joutua, joten siitä sitten lähdettiin ruokakaupan kautta noutamaan harrastuksestaan palannut tytär kyytiin ja Pääsiäisen viettoa aloittelemaan kotiin.

22.4.Tässä sitä Pääsiäisen viettoa sitten Papa aloittelee pölynpyyhinnän merkeissä. Siivota nyt pitkäperjantaina, höh! No, ei ne naapurit tätä synnintekoa seinien läpi näe. Viuhuu muuten Papalla pölyrätti siihen tahtiin, ettei kunnolla silmä pysy rätin tahdissa mukana, saatikka kamera. Minä valmistelin Papan pölyttäessä blinitaikinan turpoamaan; A (tytär) kun oli esittänyt ruokatoivomuksen blineistä. No joo joo, eihän niitä blinejä Pääsiäisenä syödä. Mutta meilläpä syödään. Ja pyyhitään pölyjä, hih!


 On tässä ehditty töiltämme kuitenkin ihailemaan Pääsiäisnarsissejakin. Ja tutkimaan osittain vielä lumisen ja melko märän puutarhan "nousukkaita". Haravointijätettä tulee taas varmaan noin 10 jätesäkillistä ja oksia ja talventörröttäjiä 1-2 peräkärryllistä kaatopaikalle kuljetettavaksi. Mutta "nousukkaista" kukkivat jo mm. krookukset ja muutkin ovat vauhdilla nousemassa mullan syvyyksistä


 Loma alkaa näin loppupuolellaan muistuttaa yhä enemmän sitä rentouttavaa lepolomaa, joka oli tarkoitus pitää, vaikka vielä vaan tuo "työnsankaruus" pyrkii aika lailla herkästi pintaan...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti