maanantai 5. elokuuta 2013

Elokuista eloa

Elokuuta jo elellään, mutta kesää vaan riittää. Hellelämpötiloissa ovat vedetkin lämmenneet uudestaan ja eilenkin tuli käytyä kolme eri kertaa uimassa. Mustaherukat keräsin jo viime viikolla ja eilen tyhjensin ainokaisen karviaispuskan. Linnut olivat jo pudotelleet marjoja sen verran maahan, että oli pakko puuttua asiaan, jos aikoi jotakin itselleenkin saada. Tänään on ohjelmassa omenankeruuta ja karviais-raparperimehun keittelyä.
Pihalla ovat parhaimmillaan tällä hetkellä mm. seuraavat:
Päivänlilja

Syysleimu

Kaunistakin kauniimpi lilja

Jackmanii-kärhö

"Jättimeloni"-kurpitsoita hurjassa kasvussa

Auringonkukat aukesivat vihdoin

Voivatko omenapuut risteytyä keskenään itsestään? Valkea kuulas ja Bergius ovat kasvaneet jo vuosia oksat  ristissä eli liiankin lähekkäin ja nyt muutamana vuonna Valkea kuulas on tehnyt joitakin puoliksi punaposkisia omenoita!!!

Tämä on todellakin Valkea kuulas!

Tässä Bergius, jonka vasemmalla puolella se Valkea kuulas on, vaikkei tässä näykään.
Pihalla sato odottaa jo korjaajaansa, joten palaillaan paremmalla aikaa. Ihanaa kesäistä viikkoa kaikille ja jos joku tietää tuosta risteytymisasiasta niin pliis!

4 kommenttia:

 1. Satokausi parhaimmillaan, paljon on omenia! Tuo risteytys on varmaan mahdollinen, isäni aikoinaan jalosti itse omenapuita varttamalla.
  Kauniit kukat sinulla :)

  VastaaPoista
 2. Minttuli: Kiitos! Omenoita riittää! Taidan nimetä nuo punaposkiset Bergiuksen kanssa risteytyneet (?) Valkeat kuulaat nimellä Valgius :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä nimi tuolle punaposkiselle valkeakuulaalle:)
  Mahtava omenasato ja hurmaava tuo kaunista kauniimpi lilja.
  Mukavaa sadonkorjuuviikonloppua!!

  VastaaPoista
 4. Sirpa: Sateiselta näyttää viikonloppu ainakin täällä meillä, mutta ehkä siellä etelämpänä sää suosii! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista