perjantai 9. elokuuta 2013

Verkot on viritetty!

Kesästä nautitaan vielä täysin rinnoin, mutta kylmä totuus on se, että talvi tulee ajallaan niin kuin se joka vuosi tulee. Kaupungin halkotarhalta tilattu puukuorma tuli pihaan eilen. Papa polkaisi töistä kotiin fillarillaan normaalia aikaisemmin, kun tiesi, että melkoinen urakka on edessä. Viitisen tuntia ja muutama lasillinen mehua siinä meni, kun kolme heittokuutiota puuta oli siirretty takapihalle siistiin pinoon talvipakkasia ja takan lämmitystä odottamaan!

Syyshortensiat alkavat pikkuhiljaa kukkimaan. Sateet ovat jo katkoneet oksia ikävästi ja tulevat katkomaan vielä lisääkin, mutta sille ei mahda mitään.


Keltainen ei ole lempivärini, mutta siitä huolimatta näin loppukesällä pihassa näyttää olevan aika lailla keltainen yleisilme! En ymmärrä!

Keltainen kanadanpiisku
Aurinkonauhuksessa tuntuvat viihtyvän pörriäiset erityisen hyvin! Onkohan se tuo keltainen väri, mikä sen tekee?

Taas yksi lilja, jonka nimeä en muista. Voisiko kansalaisopistoon järjestää liljojennimenmuistamis-kurssin? Täällä yksi huonomuistinen heti tulossa...

Tämän minä muistan...
Maanpeittoruusu Fairy
Ja tämänkin, varmaan jo kymmeneen kertaan esittelemäni...
Ryhmäruusu Europeana

Koskaan ei ole meillä ollut niin tautista omenasatoa kuin tänä vuonna. Muumiotauti ja pihlajanmarjakoi kiusaavat niin Valkeaa kuulasta kuin Bergiustakin. Näyttää siltä, että koko sato on mennyttä, ennen kuin omenat ehtivät kypsyä! Edellisvuoden tapaan rastasverkot on kuitenkin viritetty siltä varalta, että verkkoihin putoaisi jokunen kelvollinenkin omena. Kalaverkkoihin ei siis otsikossa suinkaan viitattu! Kerrottakoon, että yleensä tuo omenasaalis kun on kahdesta puusta ollut satoja kiloja! Juu-u, ihan totta! 

Yksi auringonkukka kasvoi paljon muita korkeammaksi. Havainnollistava kurkotus kohti kukkaa kertoo kukan korkeudesta, ei kurkottajan lyhyydestä :)

Nyt onkin sadetta ja jopa ukkosta luvassa lähipäiville, joten pitänee pysytellä sisätiloissa ja yrittää hoidella rästiin jääneitä kotitöitä. Minneköhän minä sen imurin silloin keväällä ennen puutarhaan lähtöä laitoin?

4 kommenttia:

 1. Onpa komea auringonkukka!! Ikäviä tuollaiset taudit, kun iskevät omenoihin.

  Pilvistä lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Sirpa: Onneksi on viimevuotista omenasosetta vielä jäljellä! Hyvää viikonloppua pilvisyydestä huolimatta :)

  VastaaPoista
 3. Ei mitään imuria, nyt huilaatte :) Tuommoisen puumäärään siirtämisestä tulee jo paikat kipiäksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiki: Niin muuten tulikin, mutta minä kun vähemmän sitä puusouvia tein, niin ihan pikkusen jaksoin imuroidakin :)

  VastaaPoista