maanantai 19. elokuuta 2013

Kurpitsojen kypsymistä odotellessa tölkinvetimistä tuunattua

Kukkii se sittenkin! Se Miss Bateman! Kärhöt ovat aina niin arvaamattomia, että luulin sen jo kuolleen! Vähän on myöhäinen kukkija, mutta pääsia, että kukkii :)
Kärpänenkin ihmettelee kukkivaa Miss Batemania

Aloittelevina kasvattajina ennustelimme saavamme kurpitsoita vaikka torille myytäväksi. Huikeasta lehtien ja varsien vyörystä takapihan nurkasta kohti etupihaa näyttäisi kuitenkin lopulta olevan tuloksena vain kuusi kurpitsaa. Vain!?!

Sateet ovat painaneet syyshortensian oksat kukintoineen maahan asti. Voi miten surkea näky! Sateet pitäisi kieltää lailla pakkasiin asti!

Myöhäisherännäisenä (jälleen kerran) olen saanut tuunattua joitakin koruja tölkinvetimistä, joita rakas ystäväni toimitti minulle aimo kasan ja käski alkaa tehtailemaan niistä koruja :) Oli nähnyt ystävällään niistä virkatun rintakorun ja tiesi saavansa minut värvättyä helposti tölkinvetimien jatkojalostukseen :)! Tämähän on kuulemma alunperin Brasiliasta lähtöisin tämä villitys ja alkanut täällä Suomessakin jo ainakin viime vuoden puolella. No, työtä käskettyä on tehty ja tölkinvetimet alkavat loppua. Tuokee lissee!

Keskeneräiset korvakorut kullanvärisistä tölkinvetimistä!

Keskeneräiset korvakorut ja rintakoru hopeanvärisellä langalla virkattuna
Tölkinvetimet, klipsit, klipsut, rinkulat...millä kaikilla nimillä niitä nyt kutsutaankaan, taipuvat todella moneksi. Jos vain saan keräystoimintaan valjastamiltani eri toimittajilta jatkossa säännöllisesti tarpeeksi materiaalia, niin voisin tehdä vaikka laukkujakin! Netissä oli upeita kuvia joidenkin virkkaamista sellaisista. Niihin meneekin sitten  vetimiä ihan rajattomasti :)

5 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kärhön kukka! Hyvinhän kurpitsoista satoa tulee, kasvatko niiksi jättisellaisiksi, saa sitten niitä Halloween-lyhtyjä.
  Kauniita koruja, ei uskoisi että tölkinvetimiä niihin on käytetty!

  VastaaPoista
 2. Minttuli: Ajattelin antaa kurpitsojen kasvaa niin isoiksi kuin ehtivät ennen kylmiä! Eivät taida ihan jättisellaisiksi näillä leveysasteilla kasvaa! Ne Halloween-lyhdyt on kyllä aika kivoja :)

  VastaaPoista
 3. Voi miksen osaa virkata :D Ihania!! Ja kärhö on kyllä niin kaunis. Kaikki ne on kaunottaria, mutta omaan silmään on aina valkoinen ykkönen :) Meillä kasvaa pihalla neljä peukalon kokoista kurpitsaa ja niistäkin on yksi homeessa :D

  VastaaPoista
 4. Kiki: Kiitos, Kiki! Ei taida teillekään kurpitsoja sitten ihan myyntiin asti tulla :)

  Sirpa: Kiitos, Sirpa! On muuten aika koukuttavaa hommaa :)

  VastaaPoista