keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Puutarhasta, päivää!

Puutarhan kukkaloisto on juuri nyt parhaimmillaan ja sään salliessa minä päivystän siellä kameroineni, joten tässä niitä kuvia taas tulee, halusitte tai ette! Kuvan sireenit ovat kasvaneet jo liian suuriksi, mutta toisaalta ne tarjoavat hyvän näkösuojan naapuriin, joten karsin niistä vain pahiten perennoja varjostavat oksat.

Nyt kukkivat liljat, ruusut ja kesäkukat komeasti. Valkoiset alkukesästä ostetut marketat pursuavat jo ison muuripadan reunojen yli.

 Malva on lähes kaksi metriä korkea. Tänä kesänä sainkin sen tuettua perennatuilla hyvin. Aiempina kesinä se on pyrkinyt ilman kunnon tukea jo pienestäkin sateesta rötköttämään maata pitkin.

Jaloangervon vaaleanpunainen väri viehättää minua erityisen paljon, vaikka kauniita toki valkoisetkin ovat. Tämä yksilö saattaa joutua syksymmällä siirron kohteeksi, koska se on kasvanut jo osittain suihkulähteen päälle.

Näitä tiikerililjoja voisin istua katselemassa (ja melkein istunkin) päiväkaudet. Tämänkään nimi ei ole valitettavasti muistissa. Jos joku tunnistaa, niin kertokoon, kiitos!

Mitenkähän minusta näin vanhemmiten on tullut niin vaaleanpunaisen ystävä? Malvassakin on ihan mahtavan kaunis vaaleanpunaisen sävy!

Isotähtiputki tuntuu olevan kovasti kimalaisten mieleen. Tässäkin kukinnossa niitä pörräsi parhaimmillaan kolme!

Tässä puutarhassa istutukset eivät ole todellakaan säntillisessä järjestyksessä, vaan täällä saavat kaikki kukat kukkia ja aika näyttää, mitkä kasvit lopulta selviävät ja jäävät.

Kärhöt eivät ole tänä kesänä olleet parhaimmillaan. Tämäkin "Multi Blue" on tehnyt vain tämän yhden kukan. Tosin se on ehkä liikaa varjossa omenapuun alla.

Tässäkin vielä ainakin toistaiseksi sulassa sovussa liljat, syysleimut, jaloangervot, kärhö ja talon seinustalla kiipeilevä villiviini.

Nyt on aika nauttia kesästä ja lämpimistä ilmoista, sillä niitähän on nyt luvassa moneksi päiväksi eteenpäin. Sitä kun ei koskaan tiedä, mikä lämmin päivä on se kesän viimeinen...

8 kommenttia:

 1. Oih ja voih mikä kukkaloisto :) Kun sulle on selvästi annettu se vihreä peukalo niin osaat varmaan neuvoa, että pitääkö kärhojen suhteen heittää toivo, kun mitään muuta ei vielä näy kun nuput? Tuntuu, että kesä on niin pitkällä, että tuleeko sieltä yhtään mitään? Kun ne on niiiin ihania. Varmuudeksi ihailen pitkään näitä sun kukkia :)

  VastaaPoista
 2. Kiki: Mulla mitään vihreetä peukaloo oo! Enemmän vaan intoo kun taitoo. Kärhöjä on aikasia ja myöhäsiä, joten älä heitä toivoasi. Jos kerran nuppuja on, niin mitä myöhempään ne alottaa kukinnan, sitä pitempään ne syksyllä kukkii :) Mullakin yks kukkii vielä lokakuussa, ainakin yleensä :)

  VastaaPoista
 3. Ovathan kauniita ja mikä kukkarunsaus. Malva ja valkoinen lilja nousivat näistä ihanuuksista suosikeikseni.
  Lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Minttuli: Lämmintä ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Kaunista väriloistoa pihallasi onkin. Toivotaan, että säät suosivat meitä vielä pitkään...

  Mukavaa kuun vaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Sirpa: Hyvää elokuun alkua sinullekin! Vieläkin on kesää jäljellä :)

  VastaaPoista
 7. kauniita kuvia ja tuo omena juttu olikin melkosen hauskanen juttu. Kai ne sitten voivat risteytyä, kun kerta virekkäin ovat olleet niin kauan! Aika hassun näköinen tämä valkekuulas kyllä on ja minäkin olen tottunut näkemään ne yleensä vähän eri värisinä! Ihanat liljat..oi joi!! Multakin tulee pian syksypostaus ulkokuvina, kunhan jaksaisin sen kirjoittaa. Nämä meikäläisen tarinat, kun tuppaavat venymään aina niin onnettoman pitkiksi, ihanineen kirjoitusvirheineen! :) Hyvää syksyn alkua...

  VastaaPoista
 8. TaRa: Minä en vielä suostu syksyyn taipumaan, vaan toivottelen vielä mukavaa loppukesää sinulle :)

  VastaaPoista