perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kuka tunnistaa liljoja?

Aina kun istutan uusia liljoja, muistan niiden nimet hyvin vuoden tai kaksi. Sen jälkeen nimet alkavat näköjään pikkuhiljaa unohtua. Olisi tietysti fiksua laittaa vaikka koneelle ylös jonnekin kaikkien hankittujen kasvien nimet, mutta eipä vaan ole tullut laitettua. Lupaan pyhästi itselleni korjata asian jatkossa. Jos joku lukijoista on lilja-asiantuntija, niin olisi mukavaa, jos hän kertoisi allaolevien kuvatekstissä kysymysmerkillä varustettujen liljojen nimet!
Algarve?

?
Tämän muistan...
Värililja Monte Negro

Kuukausimansikka on tehnyt hyvin satoa, mutta omaan suuhun on saatu vain muutama marja, sillä räksänpirulaiset syövät kaikki jo puoliraakana! Pitäisikö mennä itse pihalle linnunpelätiksi, niin eivät muuten varmana tulisi lähellekään :)
Kuukausimansikka

Europeana-ruusu se kehittää aina niin painavan kukkakuorman varteensa, ettei sitten pysy ilman tukea pystyssä!
Europeana ryhmäruusu

Lisää tunnistettavaa...

Madras?

Omenapuu Bergius on niin täynnä raakileita, että se ei varmaankaan pysty koko kuormaa kypsiksi asti kantamaan eli meillä varmaankin sataa pian omenoita!
Bergius

Tunnistettavaa...
 Night Flyer?

Viime talvena taas linnuille syötettiin auringonkukan siemeniä ja maahan pudonneista osa lähti kasvattamaan kukkia. Oikealla siis auringonkukat ja pituuden voi arvioida vertaamalla noihin jättipoimulehtien alta nouseviin liljoihin!

Auringonkukat kurkottelevat taivaisiin
Seuraava postaus pienestä lomamatkastamme todennäköisesti huomenna Tallinnasta ja sen jälkeen Saarenmaalta. Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Ihanasti kukkivat liljat, lajit eivät pysy minullakaan muistissa. Monte Negro on tuttu, koska sitä on täälläkin ja availee parhaillaan kukkiaan!
    Mukavaa matkaa Saarenmaalle!

    VastaaPoista