lauantai 8. kesäkuuta 2013

Tunnustus

Olen saanut näköjään suureksi ilokseni tunnustuksen/haasteen italiankielisten kysymysten kera Kiki's home-blogista  hervottoman hauskalta Kikiltä. Olen kovin otettu kunniasta!!  Kiki tosin mainitsi asiasta viisaasti vain omassa blogissaan Ajattelitko Kiki kenties, että jos se mama vaikka säikähtää italiankielisiä kysymyksiä? Ja että jos se lukee minun blogiani, niin se löytää kyllä halutessaan haasteen sieltä ja jos se taas säikähtää, niin voihan se olla kommentoimatta asiaa ja olla kuin ei olisi haastetta nähnytkään? Hah, tämä on kuule vanhalle latinistille helppoa kuin heinänteko! Ja jos tökkii, niin pyydän apua ranskaa lukeneelta Papalta, hah!  Miksikö vasta nyt vastaan? No minähän asun kesäisin puutarhassa enkä ole käynyt sisällä kuin nukkumassa, joten olen aivan kirjaimellisestikin pihalla koko blogistaniasta tällä hetkellä. Viime yönä satoi ensummäistä kertaa sitten haman toukokuun, joten kasveille on pitänyt kantaa vettä selkä vääräna ja uimassakin on pitänyt käydä oloaan viilentämässä useita kertoja päivässä. Veden lämpötila on noin 25 astetta, joten palella ei ole järvessäkään tarvinnut! On tämä kesä ihan kamalaa aikaa...

Tässä kyseinen tunnustus...
...jonka saa napata tästä kysymyksineen mukaansa jokainen, joka haluaa.

Tässä ne kysymykset:

1. Quanti anni hai?

Anni on kyllä kaunis nimi, mutta henkilökohtaisesti en tunne yhtään sen nimistä henkilöä. Juicella taitaa olla yksi biisi, jonka nimi on Anni Domini (se on varmaan joku italialainen Domino-keksitehtailijan tytär tai jotain)...

2. Perché questo nome al tuo blog?


Blogista tässä nyt jotain kysellään. Sanotaan vaikka näin, että minulla on kolme eri blogia päivitettävänä siksi, että joutavalla pitää olla jotakin tekemistä.

3. Ti piace il make-up?


Minun make-upini on sitä, että joten kuten osaan tarvittaessa ripsiväriä likinäköisiä silmiäni kohti sohia. Teini-ikäisenähän sitä ei voinut mennä edes uimaan ilman meikkejä ja nyt vanhempana taas voi mennä melkein minne vaan ilman meikkiä, kummallista!

4. Il tuo colore preferito?


Se on tuo tuo tuo violetti ikisuosikkini värien joukossa. Kaikkihan me tiedämme, että sana violetti johtuu ranskan kielen orvokkia merkitsevästä sanasta violette, sillä useimpien orviokkilajien kukat ovat violetin värisiä. (Äh, no on Wikipediasta)  

5. Preferisci i tacchi o zeppe?


Nyt on semmonen tatsi, että en halua korkoja enkä kiiloja. Näillä nivelrikoilla ynnämuilla tules-vaivoilla tuskaisena paarustaessani olen ollut huomaavinani, että balleriinoilla tämmöinenkin ei-balleriina pystyy kävelemään muutaman metrin pitemmälle kuin korkkareilla.

6. Costume intero o due pezzi?


Tässä kohtaa oli pakko luntata googlesta, kun ei ollut yhtäkään edes suomelta kuulostavaa sanaa. Uimapuku vai kaksi? No jos ihan rehellinen olen, niin missiainesta kun minun on moneltakin taholta mainittu olevan (ja nimenomaan kahdelle-kolmellekin missille), tarvitsen päivää paistatellessani ainakin kahden ellei kolmenkin uimapuvun verran elastaania ympärilleni ja sittenkin vielä se asu saattaa näyttää minun päälläni hyvinkin pieneltä ja kaksiosaiselta eli ihan pikkupikkubikineiltä.

7. Ti piace cucinare?

Taas piti googlettaa! Ei tämä helppoa heinäntekoa ollutkaan! Papankin pääkopasta tuntuu lukioaikainen ranska aika kattavasti kadonneen.  Toisaalta, mitä muuta voi odottaakaan mieheltä, joka asentaa juuri kännykkäänsä jotain "Sportstrackeria" ja henkilötietoja kysyttäessä ilmoitti sinne käyttäjätunnuksekseen "Ahti Silli"! Asiaan...Että nautinko ruoanlaitosta? Totta kai nautin, onhan minulla oma ruokablogikin, jolla on peräti 8 lukijaa! Vielä enemmän nautin kuitenkin syömisestä ja se taas on aiheuttanut tuon edelläolevan costume-ongelman.

8. Collezioni smalti?

Nyt meni ihan pelkäksi googlettamiseksi.
Kokoelmat emalit? Matkoilta matkamuistoiksi ostettuja tuhkakuppeja löytyy muinaisilta tupakointiajoilta melkoinen kokoelma. Nykyään tuhkakupit ovat vaihtuneet keraamisiin ynnämuihin koristekissoihin, mutta emalista minulla ei ole kuin vanha potta ulkona kesäkukan ruukkuna.

9. Che genere musicale ascolti?


Millaista musiikkia kuuntelet? Monenlaista, mutta ehdotonta herkkuani on vanha heavymusiikki ja paras biisi kautta aikain on Led Zeppelinin "Stairway To Heaven". Toisaalta yllätin äskettäin itseni hyräilemästä Georg Otsin "Saarenmaan valssia", auts! Selittelin sitä itselleni sinne mahdollisesti suuntautuvalla kesälomamatkalla...

10. Minigonna o jeans?

Ei mitään miniä meikäläiselle ja jeansitkin ehdottomasti resorivyötärömallia. Semmoista ohutta pehmeää denimiä tai mitäliekangasta, johon tulee polvipussit ensimmäisen istumisen jälkeen ja väri lähtee ensimmäisessä pesussa.

11. Cosa pensi del mio blog?

Mitä mieltä olet blogin? Google kääntäjä on ihan mahtava, eikö teistäkin? Oletan nyt kuitenkin, että kysytään vastaajan mielipidettä kysyjän blogista. Tässä tapauksessa siis Kikin blogista. Kikin blogi on ehdottomasti blogistanian ylintä aatelia! Sitä minä vaan olen joskus miettinyt, että millähän vehkeellä sitä oikein on neuvolassa rokotettu, syökö se munan, patukan ja "dolcen" lisäksi mitään muuta ja muistaakohan se sittenkään aina nuo otsikkonsa siippansa sensuuriseulan läpäistäväksi antaa?


5 kommenttia:

 1. Olen vaan unohtanut ilmoittaa, ei ollut testi, että käytkö lukemassa :D Enkä arvellut sun säikähtävänkään, lähettelin sen matkaan sillä aatoksella, että Mamalla kyllä huumorintaju kestää :) Mää en ymmärrä, kun mulle ei tule sun uusista postauksista ilmoitusta lukulistaan vaan sanoo Klikkasit tätä URL-osoitetta, mutta sille ei löytynyt syötettä. Kirjauduin jo hädissäni pois lukijoista ja takaisin sisään, mutta taas se sitä samaa vaan sanoo. Täytyy painostaa lasta ratkaisemaan tämä ongelma :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä mää ne annan sensuroitavaksi, muuten viimeisin otsikkokin olisi ollut: Se pongahtaa esiin, kasvaa valtavaksi ja laukaisee :D Kun se laukaisee ne iho-oireet se ukonputki :D Kyllä mää välillä muutakin syön, monta maistuvaa ohjetta on sieltä Maman keittiöstä kokeiltu, kiitos niistä :)

  VastaaPoista
 3. Kiki: Toivottavasti lapsi saa pian ongelman ratkaistuksi! Minä en ainakaan ymmärrä sen päälle yhtään mitään :)
  Kyllä se sinun sensorisi sitten ilmeisesti vain katsoo aina välillä läpi sormien :)

  VastaaPoista
 4. Hyvinhän sääkin selvisit näistä vastauksista. Kikiltä myös sain tämän tunnustus pakkauksen ja kyllä oli tekemistä, että saa kikin nauramaan omilla jutuillani. Sillä Kikin tekstit on kyllä ihan ylivetoja ja hauskoja. Se on hyvä, että saadaan nauraa itsemme kipeiksi ja hyvä, että bloggareiden joukossa on yksi kunnon koomikko! Miten sä pystytkin päivittämään kolmea blogia? Itse luovuin toisen blogin pidosta ja supistin kaikki yksiin kansiin. Jotenkin alkoi olemaan tuo kaksi blogia haasteellista joten siksi ihmettelen miten kolme sulla!! Mutta hyvä, että jollakin piisaa energiaa kolmen blogin verran. :)

  VastaaPoista
 5. TaRa: Aikaahan minulla on blogeja päivitellä! Kaikkia kolmea blogia minä kuitenkin päivittelen aika harvakseltaan ja varsinkin tuo ruokablogi on enemmänkin semmoinen oma reseptiarkisto, jonne mieluisimmat kokkaukset kirjaan ylös. Sieltähän ne sitten tarvittaessa helposti löytyvät :)

  VastaaPoista