torstai 27. kesäkuuta 2013

Pionien muistelua ukkosella

Nyt kun parast'aikaa jyrisee ukkonen, salamoi ja vettä tulee kuin saavista kaataen on hyvä palata muistoissa juhannukseen ja viime päivien aurinkoon ja helteeseen. Nyt jo kukintaansa lopettelevat pionit ovat ikisuosikkejani ja voisin seisoa niitä ihailemassa vaikka koko päivän, jos vain jalat kestäisivät eikä helle uuvuttaisi! Niinpä tässä onkin nyt pelkkä pionikatselmus ja pääosassa uusin pari vuotta sitten istutettu kaunokainen kiinanpioni "Shirley Temple". Viime vuonna se teki kolme kukkaa, mutta tänä vuonna jo kymmenen, jee! Etupihalla minulla on toinen valkoinen pioni, joka kukki jo aiemmin, mutta sen nimeä en muista. Tämä yksilö on kauniin vaaleanpunainen ulkoreunoiltaan ja keskeltä muuten valkea, mutta siinä on punaisia täpliä siellä täällä.


Vielä yksi kuva melkein jo kukkineesta "Sarah Bernhardtista (?)".


Ja vielä yksi juhannukseksi pihalle maljakkoon poimimistani pioneista ja isotöyhtöangervoista.


Pioni on mielestäni ehkä kaunein kaikista perennoista, mutta kukinta kestää vain harmillisen lyhyen aikaa.  Vaan eipä hätää, kärhöt alkavat olla jo isolla nupulla, joten lähiaikoina tulee sitten postauksia kakkoslemppareistani :)

6 kommenttia:

 1. Ihanat pionit, onneksi ehdit kuvata ennen sadetta!
  Täällä ainakin ovat mennyttä eilisen jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Minttuli: No niin ovat nyt täälläkin. Eilen tuli vettä tosi rankasti!

  VastaaPoista
 3. Oi oi, mitä pioni ihanuuksia :) Ja kärhöt on kyllä ihanuuslistalla hyvänä kakkosena :)

  VastaaPoista
 4. Kiki: Pionien kukinta tosiaan loppui rankkasateeseen, mutta kaksi kärhöä jo kukkii, jee :)

  VastaaPoista
 5. Pionit ovat puutarhan kuningattaria. Meillä niiden kukinta on jo ohi. Viime yön ukkonen viimeisteli niiden lopun. No, ensi kesänä uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Kukkaiselämää: Pioneissa on sekin hyvä puoli, että kukinnan jälkeen lehdistö säilyy kauniin vihreänä pakkasiin asti, kunnes paleltuu :)

  VastaaPoista