perjantai 11. huhtikuuta 2014

Leviää kuin tauti!

Unikko nimittäin! Jo nyt huhtikuussa sitä pukkaa maasta ylös enemmän kuin laki sallii! Jos sitä yrittää oikein siirtämällä siirtää paikasta toiseen, niin ei taatusti onnistu! Jos taas siirtää jonkun muun kasvin paikasta toiseen, niin taatusti sen seurana tai jopa tilalla kasvaa seuraavana kesänä unikkoja! 
Tähänkään ei ole koskaan tarkoituksella istutettu unikkoja, mutta sieltä niitä vaan nousee!
Kevätesikkokin leviää kuulemma aika nopeasti, mutta se saa kyllä minun puolestani levitäkin ainakin vielä toistaiseksi ihan vapaasti.
Kevätesikkoja
Se minusta on aika hassua, että syysleimu, siis syysleimukin nousee maasta jo näin huhtikuussa! Toivottavasti tulevana kesänä perennat kukkivat ihan normaaliaikaan. Olisi aika kurjaa, jos loppukesästä kaikki olisivat jo kukintansa kukkineet!
Syysleimuja
Raunioyrtin siirsin viime syksynä omenapuun alta pihan takanurkkaan, koska sekin on ihan mahdoton leviämään ja se vaikeutti jo omenoiden keruuta puusta.
Raunioyrttejä
Kurjenpolvetkin ovat jo lykänneet esiin somia pikku sykeröitään.
Kurjenpolvia
Yksittäisiä krookuksia kukkii siellä täällä, mutta varsinainen ryhmäkukinta antaa vielä odottaa itseään.
Krookus
Mustaherukan kukat ovat jo osittain avautuneet sisällä maljakossa.
Mustaherukka kukkii maljakossa
Käsitöitäkin on harrastettu sen verran, että kilon jugurttipurkki sai peitokseen klipsuista ja vaaleankeltaisesta villalangasta virkatun päällisen. Vähän tuolta kuultelee läpi sen turkkilaisen ukon naama purkin kyljessä, vaan eipä tuo haittaa.

Ihan on passeli pääsiäisruukku tälle narsissille, jos tämä nyt sinne saakka kestää!

Nämä tipuset puolestaan pääsivät klipsuista virkattuun munankuoripesään :) 

Tänään onkin ollut pilvinen päivä ja sateinen päivä, joten pari päivää sitten aloitetut haravointihommat saivat jäädä odottamaan huomista! Hyvää viikonloppua kaikille ja toivotaan huomiselle luvatun lämmintä ja sateetonta puutarhatyöpäivää! :)

11 kommenttia:

  1. Ihanat jutut virkkasit, tuo pesäkori on ylisöpö!
    Eihän se haittaa, jos kasvukausi alkaa aiemmin, saataisiin kerrankin nauttia useammista kukinnoista kasvukauden aikana, kuten vähän etelämpänä! Turha pelätä, että kukat loppuisivat maailmasta, kyllä niitä riittää niin kauan kuin on riittävän lämmintä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan vaan, että sitä lämmintä riittää ainakin jouluun asti :)

      Poista
  2. Ihanat virkkaukset olet tehnyt,täällä ei viellä ole satanut.Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
  3. Täälläkin sataa nyt oikein kohinalla. Toivottavasti on kuitenkin lakannut aamuun mennessä, jotta pääsen pihatöihin. Ihanat virkkaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Tänään on pilvistä, mutta sateetonta! Pihahommiin siis!

      Poista
  4. ♥ vau, miten siellä jo vihertää!

    VastaaPoista